پروژه ها

کارفرما

شركت مناطق نفتخیز جنوب ایران

محل پروژه

خوزستان

نوع پروژه

لرزه نگاری

تاریخ شروع

۱۳۸۷

انجام عمليات لرزه نگاری سه بعدی در ميدان نفتی رامشیر در جنوب ایران
پروژه لرزه نگاری سه بعدی رامشیر در حدود ۸۰ کیلومتری جنوب شرق اهواز در استان خوزستان به انجام رسید. از آنجائیکه بیشتر منطقه مسطح بوده است لذا از ویبراتور استفاده گردید.
کارفرما

شركت نفت مناطق مركزی ايران

محل پروژه

ایلام

نوع پروژه

لرزه نگاری

تاریخ شروع

۱۳۸۷

انجام عملیات لرزه نگاری سه بعدی در میدان نفتی دهلران در جنوب استان ایلام به کارفرمایی شركت نفت مناطق مركزی ایران که هدف از این پروژه اكتشاف افق های مخزنی سروك وایلام و توسعه میدان نفتی دهلران جهت افزایش تولید می باشد.
در این پروژه عملیات لرزه نگاری سه بعدی در ۵۵۰ كیلومتر مربع با ۲۱۱۲ كانال فعال و فولداژ ۶۶ و ۱۲ خط گیرنده فعال به همراه ۱۷۰۰ كیلومتر جاده سازی و ۵۸۰۰۰ نقطه نقشه برداری و احداث كمپ های اصل و فرعی انجام پذیرفت .
همچنین ماشين آلاتی از قبیل دستگاه لرزه نگاري Sercel 428 با ۴۰۰۰ كانال ، دستگاهای حفاری پرتابل ، دستگاه های نقشه برداری DGPS ، كانكس های كمپ که کلیه ماشین آلات همزمان مورد استفاده قرار گرفت.
کارفرما

شرکت مدیریت اکتشاف

محل پروژه

ساوه-قم-کاشان-زواره

نوع پروژه

اکتشافی

تاریخ شروع

۱۳۸۳

در ۱۲ بهمن ماه سال ۱۳۸۱ پروژه مطالعاتی ایران مرکزی توسط مدیریت اکتشاف نفت به شرکت حفاری و اکتشاف انرژی گستر پارس به عنوان پیمانکار اصلی واگذار گردید. این پروژه با داشتن حدود ۱۷۰ فعالیت و در مدت ۴۰ ماه با همکاری پیمانکاران خارجی
 
(Beicip  franlab –Spectrum – IFP) و کارشناسان به انجام رسید. مطالعات مورد نظر در این پروژه برای اولین بار در محدوده‌ای بالغ بر حدود ۳۰ هزار کیلومترمربع در نواحی ایران مرکزی صورت پذیرفت که مهم‌ترین این فعالیت‌ها مطالعات ژئوفیزیک، ژئوشیمی، مطالعات زمین‌شناسی سطح‌الارضی شامل مطالعات چینه‌شناسی و دیرینه‌شناسی، زمین‌شناسی ساختمانی و رسوب‌شناسی بوده است. ضمنا رقومی‌سازی نقشه‌های زمین‌شناسی، خطوط لرزه‌ای موقعیت چاه‌ها و برش‌های سطحی و .... پس از تکمیل، در نرم‌افزارهای سیستم اطلاعات جغرافیایی وارد شدند. از دیگر فعالیت‌های انجام‌شده در این پروژه تعبیر و تفسیر تصاویر ماهواره‌ای کل محدوده طرح جهت شناسائی ساختارهای خطی و اهداف کلان پروژه بود. شایان ذکر است که با انجام مطالعات آزمایشگاهی از روی نمونه‌های سطحی و زیرسطحی، ده‌ها گزارش تهیه گردید و علاوه بر این با مطالعه حدود ۳۰۰ نمونه برداشت‌شده از نمونه چاه‌های نفت و سطح زمین، مخزن قم از لحاظ منشاء هیدروکربور مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین برای اولین بار، اهداف اکتشافی منطقه با تعبیر و تفسیر حدود ۴۶۰۰ کیلومتر از خطوط لرزه‌ای شناسایی گردید که این اطلاعات کمک ارزنده‌ای جهت روشن شدن وضعیت ساختمان‌های موجود در منطقه ایفاء نموده است. در پایان، تمامی اطلاعات به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل نهایی قرار گرفت و اهداف اکتشافی مورد نظر به ترتیب اهمیت و درجه ریسک حفاری آنها مدیریت اکتشاف نفت ارائه گردید.