پروژه ها

کارفرما

شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

محل پروژه

اندیمشک استان خوزستان

نوع پروژه

EPC-EPD

تاریخ شروع

۱۳۹۷

میدان نفتی کبود در شمال استان خوزستان و در فاصله 45 کیلومتری شهرستان اندیمشک قرار دارد.این میدان در فاصله دو میدان نفتی قلعه نار و میدان دالپری مستقر می باشد.میزان ذخیره در جای نفت خام این میدان معادل 40 میلیون بشکه برآورد می شود.شرکت حفاری و اکتشاف انرژی گستر پارس در سال 1397 برنده مناقصه  8بسته کاری حفاری که هر بسته شامل کارهای حفاری، ساخت موقعیت چاه،جاده دسترسی، خطوط لوله جریانی، تسهیلات سرچاهی، زنده سازی و انگیزش چاه می باشد.

طول مدت زمان انجام پروژه در دو بخش سطح الارض و تحت الارض در شاخه های طراحی تفصیلی (Engineering)، خدمات تهیه کالا(Procurment Service) و ساخت(Constraction) در مجموع 24 ماه پیش بینی گردیده است.

کارفرما

شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران

محل پروژه

استان سیستان – ۵۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر زابل

نوع پروژه

تاریخ شروع

۱۳۹۷

کارفرما

شرکت مهندسی و توسعه نفت(متن)

محل پروژه

استان خوزستان

نوع پروژه

EPDS

تاریخ شروع

۱۳۹۳

شرکت حفاری و اکتشاف انرژی گستر پارس (PEDEX) در سال ۱۳۹۳ به عنوان یکی از ۱۰ شرکت‌ حاضر در مناقصه پروژه مذکور با اتکا به توانمندی ها و تجربه های موثر خود در سال های گذشته توانست جز۶ شرکت برتر حائز شرایط فنی جهت ارائه پیشنهاد مالی شده و در نهایت برنده مناقصه گردد. از آنجائیکه پروژه بصورت EPDS بوده لذا در اجرای آن علاوه بر عملیات حفاری چاههای مذکور، کلیه خدمات طراحی و مهندسی پروژه ، تهیه برنامه چاه ها و بهترین مشخصات فنی برای بهبود شرایط تولید، ارائه روشهای بهبود در فرایند اجرای پروژه، خرید، تهیه و تدارک کالا، تامین و فراهم سازی کلیه مواد مصرفی ،ابزار، تجهیزات را برعهده دارد. میدان نفتی آزادگان نه تنها یکی از بزرگترین میدانهای نفتی ایران بلکه یکی از بزرگترین میادین نفتی جهان محسوب می شود که در سال ۱۳۷۶ کشف و بر اساس برنامه ریزی های انجام شده توسط شرکت ملی نفت ایران، در مرحله نخست در این میدان ۱۸۵ حلقه چاه حفاری و در مرحله دوم تعداد چاه ها به ۳۵۰ حلقه افزایش می یابد. طرح توسعه میدان مشترک نفتی آزادگان جنوبی که در ۲ فاز تعریف شده است، طبق پیش بینی ها می تواند در فاز اول سقف تولید ۳۲۰ هزار بشکه و در فاز دوم میزان تولید نفت کشور را تا ۶۰۰ هزار بشکه افزایش دهد. پروژه مذکور بوسیله چهار دستگاه دکل حفاری HP ۲۰۰۰ و یک دستگاه دکل HP ۱۰۰۰ انجام و در سال ۱۳۹۶ به اتمام رسید.
کارفرما

شركت ملی نفت مناطق مركزی ايران

محل پروژه

استان ایلام و دیگر مناطق تحت پوشش شرکت نفت مناطق مرکزی ایران

نوع پروژه

حفاری

تاریخ شروع

۱۳۸۸

با توجه به توسعه منابع نفت و گاز كشور و نياز صنعت حفاری به دكل های مدرن و پيشرفته، شركت حفاری و اکتشاف انرژی گستر پارس جهت كمك به انجام نياز فوق با وارد كردن چهار دستگاه حفاری در كشور و عقد قرارداد با شركت نفت مناطق مركزی ايران سهم كوچكی در پيشبرد اهداف صنعت كشور بعهده گرفته است.
هدف از اجراي پروژه های مربوط به انجام حفاری و تعميرات چاه های نفت و گاز تحت نظر شركت نفت مناطق مركزی ايران بالا بردن ميزان بهره برداری از منابع داخلی و  مشترك نفت وگاز مي باشد و دستاوردهای اين پروژه ايجاد اشتغال در كشور و كاهش نرخ بيكاری، آموزش نيروهای ماهر و نيمه ماهر در صنعت حفاری كشور و كسب درآمد براي شركت ملي نفت ايران و همچنين شركت حفاری و اكتشاف انرژی گستر پارس بوده است.با توجه به اينكه این قراردادبصورت اجاره چهار دستگاه دكل حفاری HP2000یو يك دستگاه دكل حفاري HP1000 همراه با خدمات جنبی مربوطه بوده لذا مطابق برنامه های خاص هر چاه كه از سوی  كارفرما ارائه مي گردید، عمليات نيز به همانگونه اجراء و به اتمام رسیده است.
تجهيزات بكار گرفته شده در این پروژه عبارت است از چهار دكل حفاري 2000 HP و يك دستگاه دكل حفاریHP 1000   با كليه ماشين آلات مربوطه (خودروهای سبك و سنگين) می باشد.

 

کارفرما

شرکت ملی گاز

محل پروژه

ورامین

نوع پروژه

حفاری

تاریخ شروع

۱۳۸۴

ذخیره‌سازی گاز در لایه‌های زیرزمینی مطمئن‌ترین و اقتصادی‌ترین روش جهت ذخیره‌سازی گاز طبیعی می‌باشد. مناطقی که می‌توانند قابلیت ذخیره‌سازی گاز را دارا باشند شامل مخازن نفتی و گازی به اتمام رسیده، مخازن آبی و گنبدهای نمکی می‌باشند.
تاکنون در کشورهای توسعه‌یافته مخازن زیرزمینی زیادی احداث شده که در حال بهره‌برداری می‌باشند.
شرکت ملی نفت ایران در سال ۱۳۴۰ اقدام به اکتشاف و حفر یک حلقه چاه در میدان یورته‌شا ورامین نمود که متاسفانه مواد هیدروکربوری در این میدان وجود نداشت و مخزن مملو از آب بود.
پس از چند سال از آن تاریخ به دنبال گازرسانی به شهر تهران و افزایش روزافزون مصرف، شرکت‌های ملی نفت ایران و پس از آن شرکت ملی گاز نسبت به ذخیره‌سازی گاز جهت مقابله با کمبود و احیانا جلوگیری از قطع گاز در فصل زمستان، در شهر تهران اقدام نمود.
بدین منظور شرکت ملی نفت ایران مطالعاتی در میادین نفتی و آبی نزدیک تهران انجام داد.
پس از مطالعات جامع در میدان آبی (Aquifer) یورته‌شا ورامین در ۷۰ کیلومتری جنوب شهر تهران و حفر چاه‌های ۲ و ۳ یورته‌شا به این نتیجه رسیدند که این میدان می‌تواند جهت ذخیره‌سازی گاز مناسب باشد.
میدان یورته‌شا قابلیت ذخیره ۹۰۰ میلیون مترمکعب گاز درجا را داشته و حدود ابعاد این میدان  ۱.۶ km طول، ۱km  عرض و در عمق ۶۵۰ تا ۱۰۰۰ متری زمین می‌باشد.
شرکت ملی گاز ایران به عنوان کارفرما، اولین پروژه ذخیره‌سازی گاز در زیرزمین را پس از انجام تشریفات مناقصه، به شرکت سفره‌گاز فرانسه (Sofregaz)  و شریک ایرانی خود شرکت حفاری و اکتشاف انرژی گستر پارس(PEDEX)  به لحاظ ارائه پیشنهاد فنی با بالاترین معیارها، واگذار نمود.
این پروژه می بایست در سه فاز و در مدت ۳۸ ماه اجرا گردد که تاکنون ۳۶ درصد فاز اول به اتمام رسیده است.
از مهم‌ترین فعالیت‌های PEDEX  در فاز اول سلرسازی، تعمیر و احداث جاده‌های ارتباطی و دسترسی به چاه‌‌ها، حفاری ۲ حلقه چاه عمودی و افقی، انواع نمودارگیری (Logging)، مغزه‌گیری و آزمایش پتروفیزیکی و زمین‌شناسی مغزه‌ها و ... جهت تکمیل مطالعات اکتشافی و در فاز دوم حفاری ۸ حلقه چاه جهت توسعه میدان و بهره‌برداری می‌باشد.
شایان ذکر است شرکت PEDEX به عنوان اولین شرکت ایرانی در بخش خصوصی با خرید یک دستگاه دکل حفاری hp1000 مناسب جهت حفاری تا عمق ۱۵۰۰ متر و تعمیر چاه‌های موجود در کشور، با به‌کارگیری توان متخصصین داخلی در راه‌اندازی و اجرای عملیات حفاری گام موثری در بومی نمودن و افزایش توان داخلی در این صنعت برداشته است.
 
کارفرما

شرکت نفت مناطق مرکزی ایران

محل پروژه

استان کرمانشاه

نوع پروژه

تعمیر و تکمیل چاه

تاریخ شروع

۱۳۸۳

میدان نفت‌شهر در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی قصرشیرین در استان کرمانشاه واقع است.
تکمیل و تعمیر ۹ حلقه چاه به منظور استاندارد نمودن رشته تکمیلی و تاج سرچاهی در این میدان توسط شرکت نفت مناطق مرکزی ایران به صورت (EPD) به مناقصه گذارده شد که پس از کسب امتیازات فنی و مالی لازم، شرکت PEDEX  به عنوان برنده مناقصه تعیین گردید.
در این مناقصه تامین یک دستگاه دکل تعمیراتی، مناسب برای شرح کار این پروژه همراه با کلیه لوازم، وسائل، مواد شیمیایی خدمات و سرویس‌های جنبی بر اساس اهداف برنامه تعمیر موردنظر می‌باشد.
در مورد این پروژه و میدان، موارد زیر قابل توجه می‌باشد:
- میدان نفت‌شهر یکی از قدیمی‌ترین میادین نفتی ایران است.
- نفت‌شهر از میادین مشترک با کشور عراق است.
- نصب رشته تکمیلی استاندارد به همراه شیر ایمنی درون چاهی وهمچنین نصب تاج سرچاهی استاندارد به همراه شیر ایمنی سرچاهی و پانل‌های کنترل از اهداف اصلی پروژه می‌باشد .
- مدت زمان تقریبی برای تعمیر هر چاه طبق برنامه حدود ۷ روز پیش‌بینی شده است.
کارفرما

شرکت نفت مناطق مرکزی ایران

محل پروژه

استان فارس

نوع پروژه

طراحی، برنامه‌ریزی و نظارت بر عملیات سیمانکاری

تاریخ شروع

۱۳۸۳

این پروژه با عنوان طراحی، برنامه‌ریزی و نظارت بر عملیات سیمانکاری و تامین سیمان و مواد افزودنی جهت ۲۷ حلقه چاه گازی در میادین شانول، وراوی و هما در منطقه مرکزی ایران بوده که اهم فعالیت‌های انجام‌شده در این پروژه شامل موراد ذیل می‌باشد:
- ارائه برنامه سیمانکاری
- فرمولاسیون دوغاب سیمان
- انجام آزمایشات ارزیابی دوغاب سیمان
- کنترل کیفی سیمان و مواد مصرفی
- طراحی عملیات سیمانکاری با نرم‌افزار
- سرپرستی و نظارت مستقیم بر عملیات سیمانکاری و سرپرستی مواد در چاه
- ارائه گزارش فنی پس از عملیات
پروژه فوق در تاریخ ۲۱/ ۸/ ۱۳۸۳ آغاز و مدت اجرای آن یک سال به طول انجامید. این پروژه مشتمل بر سیمانکاری لوله‌های جداری ۲۷ حلقه چاه گازی بود. ( ۸ حلقه چاه در منطقه شانول، ۱۳ حلقه چاه در منطقه هما و ۶ حلقه چاه در منطقه وراوی که پس از آن یک حلقه چاه نیز در منطقه کنگان به پروژه اضافه گردید)
این پروژه از سه بخش عمده تشکیل گردیده است:
۱) پرسنل ناظر بر عملیات سیمانکاری
در این بخش شرکت PEDEX با استفاده از پرسنل مجرب نظارت بر عملیات سیمانکاری را به عهده داشت.
۲) تامین سیمان و مواد افزودنی
‌کلیه فعالیت‌های مربوط به بررسی فنی مواد، کنترل کیفی خرید، حمل و نگهداری مواد سیمان و افزایه‌های شیمیایی به عهده شرکت بود.
۳) خدمات طراحی و آزمایشگاه سیمان
در این بخش انجام آزمایشات کنترل کیفی در آزمایشگاه بر اساس استاندارد API و استانداردهای معتبر دیگر با توجه به شرایط درون چاهی و مشخصه‌های مورد تایید کارفرما و نهایتا صدور مجوز تایید کیفی برای هر محموله صورت گرفت.
در این راستا شرکت PEDEX با همکاری و استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی موجود در پژوهشگاه صنعت نفت اقدام به انجام کار و همچنین طراحی برنامه سیمان و روش مخلوط‌نمائی سیمان با مواد افزودنی را برای هر حلقه چاه بر حسب نیاز هر منطقه طراحی نمود.
کارفرما

شرکت مهندسی و توسعه نفت و شرکت نفت مناطق مرکزی ایران

محل پروژه

استان فارس

نوع پروژه

حفاری

تاریخ شروع

۱۳۷۹

پروژه فوق مشتمل بر حفاری ۱۷ حلقه چاه توسعه‌ای و ۲ حلقه چاه تعمیری در میدان گازی تابناک و ۲ حلقه چاه توسعه‌ای در میدان گازی شانول می‌باشد که در پایان پروژه با توجه به افزایش ۲۵ درصدی قرارداد مذکور حفاری ۳ حلقه چاه توسعه‌ای دیگر در منطقه شانول نیز به کنسرسیوم حفاری متشکل از CPTDC, CNPC S & E  و PEDEX محول گردید. کارفرمای این پروژه در منطقه تابناک شرکت مهندسی و توسعه نفت(PEDEC)  و در منطقه شانول شرکت نفت مناطق مرکزی ایران(ICOFC)  بود.
به طور کلی فعالیت‌های انجام‌شده در این پروژه که به صورت (EPD) انجام شد به شرح ذیل می‌باشد:
- حفاری ۲۲ حلقه چاه توسعه‌ای
- تعمیر ۲ حلقه چاه گازی
- تامین و راندن لوله‌های جداری Casing & Liner Running
- سیمانکاری و اسیدکاری Cementing & Acidizing
- نمودارگیری Logging
- مغزه‌گیری Coring
- تامین و راندن رشته تکمیلی Completion Runing
- چاه پیمائی Wireline
- مانده‌یابی Fishing
- انجام کلیه خدمات پشتیبانی پروژه شامل:
- جابه‌جایی دکل‌های حفاری و تجهیزات مربوطه
- جابه‌جایی مواد و افزودنی‌های گل حفاری
- تامین سیمان و افزودنی‌های مورد نیاز
- احداث ایستگاه‌های پمپ آب جهت تامین آب مورد نیاز دکل‌ها
لازم به ذکر است با توجه به اتمام پروژه در موعد مقرر، از سوی مدیریت محترم عامل وقت شرکت مهندسی و توسعه نفت جناب آقای مهندس خاموشی تقدیرنامه‌ای به شرکت اعطا گردید.